OZNAM Objednávky do 18.12 budú expedované do konca roka Objednávky po 18.12 budú expedované 7.1

Blog

Plastové vs. kartónové obaly: Ako prejsť na ekologickejšie balenie?

Mnoho firiem berie balenie do plastových obalov ako samozrejmosť. Ich negatívny vplyv na životné prostredie však začína byť neprehliadnuteľný a tlak prichádza aj zo strany spotrebiteľov. Aj preto prechádza veľa podnikateľov na ekologickejšie alternatívy, ako sú kartónové obaly či iné papierové rieše...

Gastro prevádzka v čistote: Ako zvoliť tie správne čistiace prostriedky do reštaurácie?

Udržiavať gastro prevádzku v čistote nie je len otázkou estetiky, ale predovšetkým zdravia a dodržiavania prísnych hygienických noriem. Čisté prostredie je základom pre spokojnosť zákazníkov, bezpečnosť zamestnancov, ale aj dobré meno vašej reštaurácie. V dnešnom článku vám ukážeme, ako efektívne pr...

Menu boxy na jedlo: Ako vybrať ten najlepší?

Menu boxy na jedlo sú neodmysliteľnou súčasťou každej prevádzky v gastre. Či už máte donášku jedál alebo poskytujete len možnosť nechať si jedlo zabaliť a vziať so sebou, jednorázové obaly na jedlo celkom určite vo vašom sklade nemôžu chýbať. Ich výber však až taký jasný nie je. Aktuálne je v ponuke...

Zaručené tipy, ako na prestieranie stola na oslavu

Prestieranie stola je základom akejkoľvek prípravy stolov pri slávnostných udalostiach. Nejde pritom iba o praktické usporiadanie tanierov a príborov. Najlepšie stolové aranžmány dokážete vyčarovať pomocou rôznych doplnkov na prestieranie stola, akými sú obrusy, prestierania pod tanier či servítky. ...

Na čo si dať pozor pri osobnej hygiene v gastronómii? Pracovné rukavice nestačia

Ak podnikáte v gastronómii, nevyhnete sa mimoriadne prísnym požiadavkám na hygienu. Dáva to zmysel – ide predsa o prácu s jedlom, ktoré denne konzumujú desiatky až stovky ľudí. Okrem správneho získavania, skladovania a manipulácie s potravinami netreba zabúdať ani na osobnú hygienu zamestnancov. Na ...

Ako znížiť náklady na balenie svojich produktov? Robte to múdro a efektívne

Ceny rastú doslova vo všetkých oblastiach a neobchádza to ani baliaci priemysel a logistiku. Aj preto podnikatelia hľadajú cesty, ako náklady na balenie čo najviac optimalizovať. Nájdenie vhodného spôsobu, ako baliť efektívnejšie, dokáže spraviť pri väčších množstvách produktov naozaj zásadný rozdie...

Tipy na vianočné party jednohubky a ich servírovanie

Ku každej správnej párty neodmysliteľne patrí dobré jedlo. Vianočné firemné večierky sú už v plnom prúde, čo znamená aj zvýšený dopyt zákazníkov po cateringu na mieru. Prinášame vám tipy na vianočné party jednohubky, ktoré sú veľmi praktickou formou občerstvenia na vianočný catering. Dozviete sa aj ...

Krabica na koláče: Ako si vyrobiť handmade vianočné krabičky na pečivo?

Krabica na koláče je jednoznačne skvelý spôsob, ako zabaliť vianočné pečivo originálne a netradične. Okrem nápaditého dizajnu, ktorý si, mimochodom, môžete vytvoriť aj sami, je krabica spolu s obsahom z vašej dielne skvelým tipom na osobný vianočný darček. Vnukli sme vám práve nápad? V tom prípade č...

Poháre na panna cottu, minidezerty a iné fingerfood na párty. Ktoré vybrať?

Poháre na panna cottu a podobné minizákusky dokážu povzniesť občerstvenie na párty k dokonalosti. Máte v pláne ponúknuť vašim hosťom dezerty a fingerfood chuťovky, na ktoré len tak ľahko nezabudnú? V tom prípade by ste si mali dať pozor na tri veci. Vyladená chuť, oku lahodiaci dizajn a nakoniec dok...

Objavte eko obalový materiál. Prečo a ako baliť ekologicky?

Ekologické balenie je čoraz častejšie skloňovanou témou. Je preto prirodzené, že sa možno aj vo vašej firme intenzívne zaoberáte otázkou, ako by sa dalo baliť produkty ekologickejšie. Základom a prvým krokom je zabezpečiť si obalový materiál, s ktorým dokážete držať krok s najnovšími trendmi eko bal...

Drevený versus plastový jednorázový príbor. Ktorý si vybrať?

Jednorázový príbor je pre množstvo gastro prevádzok, stánkov a foodtruckov dôležitý doplnok výbavy. Najmä pre tie, ktoré ponúkajú pochutiny a jedlá. Majitelia a prevádzkari však často stoja pred jednou otázkou. Ktorý jednorázový príbor bude najlepší – plastový alebo drevený?    Aby sme v...

Ekonomické verzus ekologické gastro obaly. Ktoré si vybrať?

Ekologické gastro obaly sú trend, nad ktorým sa zamýšľa množstvo prevádzok v gastronómii. Aj napriek tomu, že aktuálne nie je na Slovensku legislatíva, ktorá by nariaďovala ich používanie, eko obaly a riešenia smerujúce k udržateľnosti sú pálčivou tému na úrovni Európskej únie a globálneho povedomia...